Profil metaboliczny 145

Nietolerancja pokarmowa to szereg niepożądanych reakcji organizmu na spożywane posiłki, w tym reakcji alergicznych – które powodują przewlekłe stany zapalne i atakują system odpornościowy człowieka. Kod Metaboliczny 145 to super czuły, cytotoksyczny laboratoryjny test nietolerancji pokarmowej. Pozwala na wykonanie pełnej analizy morfologicznej poprzez badanie reakcji białych krwinek Pacjenta na badane produkty (potencjalne alergeny). Jako jedyny spośród wszystkich dostępnych testów wykrywa wszelkie szkodliwe reakcje, jakie wywołują produkty spożywcze, co pozwala na wyeliminowanie produktów szkodliwych i ułożenie prawidłowej diety. Dzięki wynikom badania można uniknąć spożywania szkodliwych produktów i wyciszyć stany zapalne organizmu.

Z uwagi na badane produkty Kod Metaboliczny 145 to najbardziej odpowiednie badanie  dla osób uprawiających sport.

Dieta dla osób aktywnych
Profil metaboliczny 145 dla dzieci:
ProfilMetaboliczny145_Aktywni

Badane produkty:

1. Pszenica

2. Pszenica durum

3. Drożdże

4. Ryż

5. Kukurydza

6. Soja

7. Mleko albumina

8. Mleko kazeina

9. Jaja

10. Żółtko jaja

11. Kurczak

12. Wieprzowina

13. Królik

14. Cukier

15. Pomidor

16. Ziemniak

17. Karczoch

18. Fasola

19. Groszek

20. Oliwa

21. Tuńczyk

22. Krewetki

23. Marchew

24. Kawa

25. Herbata czarna

26. Kakao

27. Jabłko

28. Banan

29. Pomarańcza

30. Cytryna

31. Ananas

32. Winogrona

33. Truskawka

34. Wiśnia

35. Brzoskwinia

36. Migdał

37. Orzech włoski

38. Rumianek

39. Jęczmień

40. Gryka

41. Soczewica

42. Czosnek

43. Pstrąg

44. Łosoś

45. Dorsz

46. Indyk

47. Cebula

48. Pieprz

49. Kalafior

50. Cykoria

51. Bakłażan

52. Bataty

53. Brukselka

54. Kalarepa

55. Kapusta biała

56. Kapusta czerwona

57. Kapusta włoska

58. Oliwki

59. Papryka chili

60. Pietruszka

61. Por

62. Radicchio

63. Rucola

64. Rzepa

65. Rzodkiew

66. Sałata

67. Seler

68. Szczaw

69. Szparagi

70. Szpinak

71. Burak cukrowy

72. Burak ćwikłowy

73. Agrest

74. Czarna porzeczka

75. Czereśnia

76. Czerwona porzeczka

77. Gruszka

78. Morela

79. Poziomka

80. Rodzynki

81. Śliwka

82. Owoce dzikiej róży

83. Daktyl

84. Grapefruit

85. Kokos

86. Limonka

87. Mandarynka

88. Bergamotka

89. Anyż

90. Gałka muszkatołowa

91. Hibiscus

92. Koper

93. Kolendra

94. Lukrecja

95. Bób

96. Cieciorka

97. Baranina

98. Cielęcina

99. Perliczka

100. Kogut

101. Dorada

102. Grenadier

103. Homar

104. Bass

105. Krab

106. Mintaj

107. Morszczuk

108. Okoń morski

109. Ryba miecz

110. Skorupiaki

111. Śledź

112. Spigola (okoń morski)

113. Jogurt

114. Masło

115. Ser biały

116. Ser owczy

117. Ser żółty

118. Kefir

119. Orkisz

120. Owies

121. Proso

122. Żyto

123. Kamut

124. Orzech laskowy

125. Orzeszki ziemne

126. Orzechy pini

127. Mleko ryżowe

128. Olej kukurydziany

129. Olej ryżowy

130. Olej sojowy

131. Olej słonecznikowy

132. Olej z p. winogron

133. Olej kukurydziany

134. Sos sojowy

135. Cola

136. Czekolada

137. Herbata zielona

138. Kofeina

139. Piwo

140. Wino

141. Yerba mate

142. Grzyby

143. Ocet

144. Słonecznik

145. Trzcina cukrowa