Zadzwoń do nas - 12 333 70 00 lub 663 660 096
Kod metaboliczny 200
Nietolerancja pokarmowa to szereg niepożądanych reakcji organizmu na spożywane posiłki, w tym reakcji alergicznych – które powodują przewlekłe stany zapalne i atakują system odpornościowy człowieka. Kod Metaboliczny 200 to super czuły, cytotoksyczny laboratoryjny test nietolerancji pokarmowej. Pozwala na wykonanie pełnej analizy morfologicznej poprzez badanie reakcji białych krwinek Pacjenta na badane produkty (potencjalne alergeny). Jako jedyny spośród wszystkich dostępnych testów wykrywa wszelkie szkodliwe reakcje, jakie wywołują produkty spożywcze, co pozwala na wyeliminowanie produktów szkodliwych i ułożenie prawidłowej diety. Dzięki wynikom badania można uniknąć spożywania szkodliwych produktów i wyciszyć stany zapalne organizmu.

Badane produkty:
1. grzyby
2. drożdże
3. candida
4. jęczmień
5. pszenica
6. żyto
7. owies
8. czarna rzepa
9. proso
10 .cukier trzcin
11. kukurydza
12. kokos
13. daktyle
14. ananas
15. granaty
16. szparagi
17. cebula
18. czosnek
19. banany
20. czarny pieprz
21. orzechy włoskie
22. orzechy pekan
23. kasztany
24. figi
25. gryka
26. burak
27. szpinak
28. avocado
29. cynamon
30. kapusta biała
31. brokuły
32. kalafior
33. rzodkiewka
34. gorczyca
35. słonecznik
36. chrzan
37. olej rzepakowy
38. jeżyny
39. maliny
40. poziomki
41. jabłka
42. gruszki
43. śliwki
44. migdały
45. brzoskwinie
46. morela
47. nektarynki
48. wiśnie
49. herbata z płatków róży
50. soczewica
50. groch łuskany
51. orzeszki ziemne
52. fasola
53. fasola zielona
54. groszek zielony
56. soja
57. cytryny
58. pomarańcze
59. mandarynki
60. grapefruit
61. orzechy pistacjo
62. mango
63. klonowy syrop
64. winogrona
65. kakao czekolada
66. herbata zielona
67. papaja
68. marchew
69. seler
70. koper włoski
71. koper ogrodowy
72. pietruszka
73. jagody
74. żurawiny
75. persymona
76. czarna porzeczk
77. oliwki
78. ziemniaki
79. bakłażany
80. pomidory
81. tabaka
82. chili
83. ryż
84. mięta
85. bazylia
86. rozmaryn
87. oregano
88. sezam
89. kawa
90. kawa bez kofeiny
91. ogórki
92. cukinia
93. kabaczek
94. dynia
95. melon
96. arbuz
97. sałata
98. pstrąg
99. sum
100. śledź
101. makrela
102. karczoch
103. papryka
104. orzechy laskowe
105. kiwi
106. orzechy macadamia
107. mięczaki
108. kalmary
109. krewetki
110. raki
111. kraby
112. węgorz
113. sardynki
114. łosoś
115. tuńczyk
116. ryba miecz
117. rekin
118. szczupak
119. halibut
120. karp
121. flądra
122. dorsz
123. okoń morski
124. okoń
125. jesiotr
126. sandacz
127. kurczak
128. jajka
129. indyk
130. kaczka
131. gęś
132. wieprzowina
133. wołowina
134. mleko krowie
135. masło
136. ser żółty
137. jogurt
138. baranina
139. królik
140. kozie mleko
141. miód
142. konserwanty
143. aspiryna
144. aspartam
145. vegeta
146. barwniki
147. naftowe produ
148. pleśń
149. agrest
150. bataty
151. borówki
152. brukselka
153. ciecierzyca
154. cielęcina
156. cukier
157. czereśnie
158. dorada
159. olej sojowy
160. grenadier
161. herbata czarna
162. kalarepa
163. kamut
164. kapusta czerwon
165. kapusta włoska
166. kargulena
167. kasza jaglana
168. kefir
169. limonka
170. mintaj
171. mleko sojowe
172. morszczuk
173. orkisz
174. pasternak
175. pęczak
176. por
177. porzeczka czerwona
178. rodzynki
179. seler naciowy
180. ser biały
181. ser kozi
182. ser owczy
183. sola
184. sos sojowy
185. szczaw
186. szproty
187. tilapia
188. truskawki
189.wino
190. kakao
191. olej z pestek dyni
192. mleko ryżowe
193. olej ryżowy
194. piwo
195.kofeina
196. cola
197.oliwa
198.kolendra
199. bób
200.olej kukurydziany
201.olej słonecznikowy