Zadzwoń do nas - 12 333 70 00 lub 663 660 096
Profil metaboliczny 145
Nietolerancja pokarmowa to szereg niepożądanych reakcji organizmu na spożywane posiłki, w tym reakcji alergicznych – które powodują przewlekłe stany zapalne i atakują system odpornościowy człowieka. Kod Metaboliczny 145 to super czuły, cytotoksyczny laboratoryjny test nietolerancji pokarmowej. Pozwala na wykonanie pełnej analizy morfologicznej poprzez badanie reakcji białych krwinek Pacjenta na badane produkty (potencjalne alergeny). Jako jedyny spośród wszystkich dostępnych testów wykrywa wszelkie szkodliwe reakcje, jakie wywołują produkty spożywcze, co pozwala na wyeliminowanie produktów szkodliwych i ułożenie prawidłowej diety. Dzięki wynikom badania można uniknąć spożywania szkodliwych produktów i wyciszyć stany zapalne organizmu.
Z uwagi na badane produkty Kod Metaboliczny 145 to najbardziej odpowiednie badanie dla osób uprawiających sport.

Badane produkty:
1. Pszenica
2. Pszenica durum
3. Drożdże
4. Ryż
5. Kukurydza
6. Soja
7. Mleko albumina
8. Mleko kazeina
9. Jaja
10. Żółtko jaja
11. Kurczak
12. Wieprzowina
13. Królik
14. Cukier
15. Pomidor
16. Ziemniak
17. Karczoch
18. Fasola
19. Groszek
20. Oliwa
21. Tuńczyk
22. Krewetki
23. Marchew
24. Kawa
25. Herbata czarna
26. Kakao
27. Jabłko
28. Banan
29. Pomarańcza
30. Cytryna
31. Ananas
32. Winogrona
33. Truskawka
34. Wiśnia
35. Brzoskwinia
36. Migdał
37. Orzech włoski
38. Rumianek
39. Jęczmień
40. Gryka
41. Soczewica
42. Czosnek
43. Pstrąg
44. Łosoś
45. Dorsz
46. Indyk
47. Cebula
48. Pieprz
49. Kalafior
50. Cykoria
51. Bakłażan
52. Bataty
53. Brukselka
54. Kalarepa
55. Kapusta biała
56. Kapusta czerwona
57. Kapusta włoska
58. Oliwki
59. Papryka chili
60. Pietruszka
61. Por
62. Radicchio
63. Rucola
64. Rzepa
65. Rzodkiew
66. Sałata
67. Seler
68. Szczaw
69. Szparagi
70. Szpinak
71. Burak cukrowy
72. Burak ćwikłowy
73. Agrest
74. Czarna porzeczka
75. Czereśnia
76. Czerwona porzeczka
77. Gruszka
78. Morela
79. Poziomka
80. Rodzynki
81. Śliwka
82. Owoce dzikiej róży
83. Daktyl
84. Grapefruit
85. Kokos
86. Limonka
87. Mandarynka
88. Bergamotka
89. Anyż
90. Gałka muszkatołowa
91. Hibiscus
92. Koper
93. Kolendra
94. Lukrecja
95. Bób
96. Cieciorka
97. Baranina
98. Cielęcina
99. Perliczka
100. Kogut
101. Dorada
102. Grenadier
103. Homar
104. Bass
105. Krab
106. Mintaj
107. Morszczuk
108. Okoń morski
109. Ryba miecz
110. Skorupiaki
111. Śledź
112. Spigola (okoń morski)
113. Jogurt
114. Masło
115. Ser biały
116. Ser owczy
117. Ser żółty
118. Kefir
119. Orkisz
120. Owies
121. Proso
122. Żyto
123. Kamut
124. Orzech laskowy
125. Orzeszki ziemne
126. Orzechy pini
127. Mleko ryżowe
128. Olej kukurydziany
129. Olej ryżowy
130. Olej sojowy
131. Olej słonecznikowy
132. Olej z p. winogron
133. Olej kukurydziany
134. Sos sojowy
135. Cola
136. Czekolada
137. Herbata zielona
138. Kofeina
139. Piwo
140. Wino
141. Yerba mate
142. Grzyby
143. Ocet
144. Słonecznik
145. Trzcina cukrowa